Program de lucru : Luni - Vineri.. 7 - 14

Kinetoterapie

Kinetoterapia

este terapia efectuata prin miscare, pentru restabilirea unor functii ale corpului si pentru reglarea dezechilibrelor biomecanice care pot duce la aparitia anumitor boli. Kinetoterapia inglobeaza si ceea ce numim gimnastica medicalǎ.

Kinetoterapia in recuperarea medicala vizeaza redobandirea forței musculare si a  capacitǎții de efort, imbunǎtǎțirea conexiunii neuromusculare, redobandirea controlului și a echilibrului muscular si  corectarea efectelor traumatismelor, mergand pana la antrenarea altor muschi pentru a prelua partial functiile muschilor afectati ireversibil. Pentru aceasta, programul de exercitii de kinetoterapie se personalizeaza in functie de varsta, afectiunile pacientului, starea generala de sanatate a lui si se armonizeaza cu celelalte proceduri terapeutice pe care acesta le urmeaza in cadrul curei de tratament. Kinetoterapia ca metoda de recuperare si-a dovedit eficienta in:

afectiunile ortopedice (congenitale sau posttraumatice)

afectiunile neurologice (AVC, paralizii, boala Parkinson)

afectiunile reumatologice (poliartrita reumatoida, coxartroza, gonartroza)

afectiunile cardiovasculare (cardiopatie ischemica, ischemia periferica progresiva cronica, boala varicoasa)

afectiunile  cardiorespiratorii

afectiunile respiratorii

tratamentul obezitatii

CONTRAINDICATII: unele afectiuni cardiace grave

Kinetoterapia profilactica urmareste mentinerea starii de sanatate, prevenirea dezechilibrelor si intarzaierea proceselor degenerative

INFO planificare