Proceduri de Recuperare Medicala

Aplicatii cu parafina Bai galvanice Electroterapie Elongatii Kinetoterapie Laserterapie M L S Magnetoterapie Masaj limfatic Masaj terapeutic TECAR (radiofrecventa de contact) Ultrasunete Unde scurte

 

M L S

Terapia MLS este o terapie noua pentru tratarea durerii, inflamației, edemelor și repararea leziunilor superficiale, neinvaziva si nedureroasa. Este cea mai avansată tehnologie laser disponibila în prezent. A fost dezvoltată pentru a depăși limitele laserterapiei tradiționale bazate pe utilizarea diodelor laser.Terapia MLS (Multiwave Locked System) este o terapie nouă ce se bazează pe combinarea sincronizată a emisiei laser continue (808 nm) și pulsatile (905 nm) cu o potențarea reciprocă a efectelor specifice antiinflamatoare și antialgice într-o undă omogenă cu diametrul larg (2 sau 5 cm), asigurând astfel transferul energiei în adâncime. cu rezultate imediate și de lungă durată asupra proceselor inflamatorii și dureroase. Emisia laser continuă are efecte rapide asupra inflamației prin stimularea circulației sangvine și limfatice, inducând o reabsorbție a fluidelor extracelulare, totuși acționează doar în mod secundar asupra durerii, care diminuează doar după reducerea inflamației.
Emisia laser pulsată are efect imediat asupra durerii prin interferarea transmiterii senzației dureroase către centrii nervoși superiori, dar este mai puțin eficientă în tratarea inflamației și edemelor, aceste efecte apărând doar după o perioadă lungă de aplicare. Terapia MLS este capabilă să depășească limitele acestor două tipuri de emisie laser utilizate separat. Ea utilizează un impuls MLS care combină emisia sincronizată a unor unde laser continui și pulsate cu lungimi de undă diferite, aflate în domeniul infraroșu. Datorită sincronizării efectele terapeutice diferite, cel antiinflamator și antiedematos al emisiei continue și cel analgezic al emisiei pulsate nu numai că apar simultan, dar se si potențează unul pe celălalt. Datorită acestui fapt terapia MLS poate garanta eficiența și un timp scurt de tratament în terapia a numeroase afecțiuni ale sistemului osteoarticular și a leziunilor superficiale.
Efectele laserterapiei MLS
În timpul terapiei cu laser MLS se activeaza circulația locala,crescand astfel aportul de oxigen și substanțe nutritive catre zona afectata. Lumina laser infrarosu interactioneaza cu tesuturile la nivel celular si creste activitatea metabolica din interiorul celulei, îmbunătățind transportul de nutrienti in membrana celulelor. Aceasta initiaza producerea de energie celulara (ATP), care duce la o cascadă de efecte benefice. Prin biostimulare laserul sustine refacerea țesuturilor, formarea de tesut cicatricial, accelereaza procesul de vindecare, scade inflamația iar in managementul durerii cronice poate oferi rezultate spectaculoase.
Efectul antiinflamator și antiedematos. Laserul MLS poate influența mecanismele inflamației la diferite nivele. În primul rând se produce o hiperemie activă prin creșterea diametrului și scăderea permeabilității vaselor limfatice și capilarelor ceea ce determină un efect de spălare a substanțelor inflamatorii (histamină, bradikinine, citokine și limfokine). Datorită vasodilatației crește aportul de oxigen și substanțe nutritive, proces esențial pentru repararea țesuturilor lezate. Laserul stabilizează membrana mastocitelor (producătorii de histamină) și stimulează fagocitele, care vor îndepărta substanțele nocive.
Efectul analgezic. Acesta se produce prin mai multe mecanisme. În primul rând laserul induce blocarea potențialului de acțiune la nivelul nociceptorilor prin modificarea permeabilității membranei axonale. Apoi hiperemia activă determinată de căldură și de reacțiile fotochimice promovează drenajul substanțelor algogene, eliminând cauza senzației de durere. Laserul MLS prin emisiea pulsată, în special cea de joasa frecvență acționează asupra modulării durerii prin intermediul fibrelor mari, mielinizate, conform teoriei „porții”. În final laserul determină producerea de substanțe morfinomimetice (endorfine și encefaline), care au acțiune analgezică.
Efectul de biostimulare. Laserul crește producția de ATP, fenomen ce favorizează procesele energetice celulare. Lumina laser poate promova replicarea celulară și sinteza de ARN și proteine (de exemplu colagen), facilitând procesele de reparare.
Terapia MLS este o tehnică de terapeutică adecvată tratării a numeroase boli, unele dintre ele extrem de frecvente:
•Traumatisme ale sistemului musculoscheletar, rupturi musculare,leziuni de tendon sau ligament, fracturi;
•Boli articulare degenerative: spondiloza, coxartroza, gonartroza;
•Algii de diverse cauze: nervoasa,musculara,articulara;
•Boli inflamatorii: periartrita scapulohumerala, epicondilita, tendinita, poliartrita reumatoida (stadiul inițial);
•Edeme datorate stazei, reducerii drenajului limfatic sau traumatismelor: entorse, luxatii,
•Leziuni superficiale de diferite cauze: ulcere,arsuri;

AVANTAJE
Peste 90% din pacienți prezintă rezultate pozitive după a treia sedinta, în medie un tratament fiind de 7 - 10 sedinte. Efectele laserterapiei MLS sunt cumulative, condițiile acute, de obicei, dispar repede, de obicei, în termen de o sesiune de tratament iar afecțiunile cronice pot fi controlate cu tratamente regulate la indicatia medicului curant.
Terapia MLS face posibilă obținerea unui mare număr de efecte terapeutice, având acțiune antiinflamatorie, antiedematoasă și analgezică, ceea ce conduce la ameliorări rapide. De aceea terapia MLS are următoarele avantaje:
•Este non-invazivă si nedureroasă
•Poate fi aplicată pacienților de orice vârstă.
•Timpul de tratament foarte scurt
•Reducerea sau dispariția durerii, inclusiv cea neuropată, într-un timp scurt
•Efect antiinflamator puternic
•Îmbunătățirea imediată a circulației sanguine cu vindecarea consecutiva a leziunilor superficiale, ca răni sau ulcerații
•Vindecare rapidă a fracturilor,luxațiilor, întinderilor și contracturilor musculare
•Recăpătarea rapidă a integrității structurale a mușchilor lezați
•Remisia rapidă a edemelor
•Spre deosebire de unele solutii farmacologice, nu se cunosc efecte secundare negative
Ultimele Stiri

Gama de terapii a fost largita


Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro